Zene.sk

Switch to desktop Register Login

Címlap

A IV. Karvai Rockfeszt (2007. január 27.) beszámolója

Fellépő zenekarok: Connektor, Ayers Rock, Pokolgép, Tűzmadár, Rock-Stone
Drága testvéreim!

Napozókrém, vajaskifli meg ilyesmi. Hogy nem? Persze, ezt most rossz helyről másoltam. Mondhatnám, az egész ott kezdődött, amikor i.sz. 2007. január 27-én 13:45-kor felszálltam a buszra. A buszozást követően megpillantani véltem Magyarországra tartó régi osztálytársamat, akit tavaly óta nem láttam (ja, hogy még csak január van). Hogy egy picit beszélgetni tudjunk, elkísértettem őt a határig, mentem volna tovább is, de hát… (itt gondoljatok amire akartok). Szóval visszamentem a buszmegállóra, ahol állt egy tehén és mikor megjött a busz, hát hova szállt fel? Bizony, legelőre… na de az én buszom még mindig sehol, miközben csípős hideg téli szél ostromolt. e1 ajánlotta a buszmegálló közelében lévő (nem létező) internet-kávézót. Hogyan is mondjam... Nem találtam meg. Maradtam hát kinn a hideg télben, amikor megpillantottam egy február 16-án névnapját ünneplő lányt, aki a bezárt ajtóra szalagragasztóval ráerősített általános buszmenetrendet leste, mikor én is odaléptem. Konkrét célt megjelölve kérdeztem, hogy merre tart, mire igenlően bólogatott, ezáltal számomra teljességel világos lett, hogy ő is oda. Az a busz, amivel menni szándékoztunk, nem volt a menetrendben, de e1 megerősített, hogy tutira megy majd, és én hiszek e1-nak, hiszen ő mindig létező dolgokat mond. Lassan (16:40) megérkezett a busz, amit e1 telefonon tudatott is velem, mert én épp háttal álltam, és így nem vettem észre. (Itt szeretném kifejezni hálámat e1-nak, szóval köszönöm e1!) A buszban hamar felismertek és itt már az időjárás is kellemesebb volt.
Nemsokára (17:15) megérkeztünk a helyszínre, vagyis jobban mondva korán. A szervezőkön kívül még senkit sem találtunk ott, ezért többet foglalkoztak velünk, mint kellett volna, de végül, ahogy a mesékben szokott lenni, minden jóra fordult. Itt olyanra gondolok, hogy amint letejeltük a belépőre valót, máris barátságosabban viszonyultak hozzánk. Időelütés céljából betértünk egy helyi szórakoztatóipari-egységbe, amelyet így jellemeznék: de legalább meleg volt ott. Nem nagyon szeretjük mi az olyan kocsmákat, ahol a szivarfüsttől nem látni a cigi füstjét. Végül a rendezvény helyszínén telepedtünk le, miközben lassan szállingóztak a zenekarok.
Elsőként a Connektort (Péter – ének, Pali – gitár, Zoli – basszus, Erik - dob) pillanthattuk meg a színpadon. Ekkortájt még nem sok emberke volt a teremben, kb. 124,8-an lehettek (ez egyébként kerekített érték). Lassacskán azonban gyűlni kezdett a népsereg. A sok ismerős dal ellenére még elég punnyadt volt a hangulat, ekkor még alig buliztak néhányan. Ezután következett az Ayers Rock (Lacus – ének, Steve – gitár, Patrik – szinti(k), Laci – basszus, Csabi - dob ) formáció, akikből addig nem sok mindenkit lehetett a helyszínen látni, de hirtelen előkerültek mind. Speciel Steve egyenesen a színpadra érkezett - jó időzítés. Rajtuk már a közönség is duplájára nőtt, de még mindig el lehetett volna ejteni néhány emberkét, aki a földre esett volna. Az Ayers Rock koncertje már igen jó hangulatban zajlott. Érezni, hogy szeretik itt ezt a bandát, meg ahogy tudni lehet, eme rendezvénysorozat indítványozóját és korábbi szervezőjét is tisztelhetjuk az Ayersben. Az AR koncertjének végén még nagyobb lett a tömeg, sejteni lehetett, hogy lassan elérkezik az est fénypontja. Egy komolyabb pakolás után a színpadon, csak „ámultam, lestem, majd hanyatt estem, nem tudtam, mi van”, de a tömeg kiabálni kezdte, hogy „Gép, Gép, Gép, Pokolgép”, és minden tiszta lett... ...tiszta füst.
A színpadon a várva várt Pokolgép (Joe – ének, Dávid – gitár, Gábor – gitár, Pinyő – basszus, Csibe - dob). Met(g)ál(l) az ész, hogy mennyien (687,3 – ez szintén kerekített érték, plusz a szervezőség) zsúfolódtak össze ekkora teremben. Fejemben a hang azt súgja, hogy írjak még erről a koncertről, hát meg kell keresnem, hogy hol van az a szó, amit ide akartam írni, na de meg van már! Bár sokak szerint zeneileg nem volt hűde-hűde a Gép, a hangulat azonban ezt pótolta. Ilyen ovációt érdemelne sok más csapat is. Igen jó érzés érzékelni, hogy nem csak áll és hallgat a nép. Ez a felfokozott hangulat végigkísérte az egész koncertet. Néhányszor Joe mikrofonnal kínálta a közelben állókát, akik érdeklődhettek a tej árának másnapi értékéről.
A Tűzmadár (Schroti – ének, Marci – gitár, Kristof – gitár, Galopp – basszus, Bence – dob) picivel kevéssé volt dinamikus, mint amihez szoktam, de még így is sokak szerint zeneileg ők voltak a legkiemelkedőbbek. Jó volt látni őket meg azt a néhány emberkét, aki velük jött. A legjobb fotót is ekkortájt készítettem, ugye e1? Fergeteges koncertecske volt, finom kis metál.
A Rock-Stone-hoz (Bizsu – gitár/ének, Ampi – basszus, Tulo - dob) meg picit késő volt már. De legalább Bizsunak volt ideje pihenni. Az emberek addigra már sajnos megfogyatkoztak, amit leginkább a részegebbek vették észre, mert támasz hiányában elfeküdtek. Akik meg nem csúsztak szét és nem mentek haza, azok is fáradtak voltak. Néhány kitartó emberke azért maradt, ők a színpad előtt próbáltak életben maradni. Sajnos tényleg sok lett már ez a végére, pedig jó zenekar ez a Rock-Stone. Még egy Utolsó Tánc és lassan indulni kéne már.
Mielőtt elindultunk volna, búcsút vettünk a helytől, a hangosítóktól, akik jól végezték dolgukat. A berendezéssel sem volt semmi gond. Szokták mondani, hogy kis terembe nagy hangosítás, nagyba még nagyobb, na ez itt picivel több volt (hogy a füstről ne is beszéljek). Rövidre fogva: színvonalas hangosítás volt, jó sok fénnyel (sajnos füsttel még inkább, de erről nem ők tehetnek).
A büféről annyit, hogy néha picit hosszúnak érzetem a sorban állást, de kárpótolt, hogy jó kofolát mértek. Volt alkohol is, de mi olyat nem…
Szerencsémre Tulo arrafele lakik, amerre én, így elvitt egy darabon (a kapunkig). Még egyszer köszi!

Utolsó frissítés: 2007. március 08. csütörtök, 22:52

Találatok: 2865

Ócsófeszt 2006 Bacsfa

Privát élményeimről egy kis beszámoló...CSAK A PÉNTEKI NAPRÓL IROK, MERT SZOMBAT REGGEL MÁR HAZAKELLETT MENNEM!

Mint minden reggel, pénteken is fél 6kor keltem, kialvatlanul, és indultam a suliba, hamar rájöttem, hogy ma nekem Ócsófesztre kell mennem :D
Megszöktem 9:00 órakor, bulizási okokra hivatkozva! Hazamentem Komáromból Nagymegyerre, majd itthon vártam a 13:40-et,a mikoris indult a buszom Bősre...Tehát teljesen egyedül nekivágtam az útnak...Vonzott nagyon a cél! Bősön volt egy kis időm megpihenni, beültem a Sörgödörbe egy kofolára! Utána felpattantam a Bacsfára guruló autóbuszra és sipirc Bacsfa! Ott leszálltam és elindultam egyenesen az úton, ami a kastélyhoz vezetett. Itt rendezték meg idén is az Ócsófesztet.
A bejáratnál megpillantottam Meszot és barátait az autójukban (később néhány barátjában kellemeset csalódtam..Petiben főleg!!!).
A STUFF-oknak csak annyit mondtam, hogy nyertem 2 napos fesztjegyet, személyi igazolványomat elkérték és minden gond nélkül bemásztam a feszt területére! Tavalyról már ismerős volt a vidék, szép hely nagyon és kellemes, meg sok ember elfér! Kezdetnek körbenéztem és rengeteg ismerőst véltem felfedezni. Beszélgetés, sörözés, kofolázás, cigizés, miegymás az ott tartózkodó ismerőseimmel. Úgy 3 óra tájban odaszédelegtem a MiNapunk együttes asztaljához, bemutatkoztam nekik és ők is udvariasak voltak velem, szinte mindenki hallott már legalább a nick nevemről...különösen büszke voltam, hogy azt asztaluknál tartózkodó baráti körükből végre én lehettem az aki mindenkitől idősebb...de nyugi nem osztottam az igét nekik, csak margóra megjegyzem :) Megismertem Szelicsajt és neki a barátnőjét (aranyos lányt) Katát :):):)
Pár sör, becher, cigi, éneklések után ThorTa és én kitaláltuk hogy jammeljünk egyet az egyik bódé mögött. Kihozta hát a 2 gitárját, egyiket megkaptam én, és egymásnak tanítgattunk ezt-azt. Megsúgom, hogy a zenei tudásuk egyáltalán nincs a béka segge alatt, én 1 éve játszottam ilyen pár akkordos számokat...de nekik ez jól áll, nem tudom mi baja néhány embernek vele, ahogy nem rég láttam egyik oldaon: \"A MiNapunk 10 év múlva stadionokat fog megtölteni\">>>még könnyen meglehet ;) Szóval mielőtt az egekig emelném őket, be is fejezném a napnak ezt a részét, mert nem ez a lényeg. De azért jó volt velük gitározni, remélem máskor kicsit komolyabban is tudunk zenélni együtt! (...Ja és most éppen sírok, mert eltűnt Kata...:()
Végre 2 órás késés után elkezdett mocorogni az Acélpirin nevü zenekar! Sokáig bírkóztak a hangetchnikával, mert állandóan besípolt valamilyük...a változatosság kedvéért játszottak pár Tankcsapdát, megjegyzem elég gagyin, Lukács akkor ugrott ki a 8.-ról, de azért meglehetett hallgatni pár sör után! Egyszer csak megjelent csodaszép énekesnőjük és Zanzibár számokkal tette színesebbé zenei világunkat :D Most ehhez NO COMMENT:)
A következő zenekar az RH-Negatív volt, ami most kicsit csalódást okozott nekem, mivel egyáltalán nem értettem mit énekel Lajos, hiába is ismertem a számok szövegjeit...ez a technika vívmánya lehetett. A gitárok viszont jól szóltak!
A Rómeó Vérzik nekem már 1 éve nem tud újat nyújtani (kb. 3 éve járok a koncertjeikre), a zenéjük jó, a humoruk változatlan (csak már egyre unalmasabb), a 13 éves kiscsajok meg bőszen ordibálják, hogy \"Engedd belém, szúrd mélyebbre...\" Piától még nem hánytam, ettől viszont fogok!!! ;)
Számomra az orgazmust a Wisdom jelentette, már ezért megérte elmenni aztmondom! Nem tudom mások hogy vannak vele, de én ezen a stíluson eltudok élvezni, az a kis mókusképű gitáros olyan életet ad a zenekarnak (a többi tag se piskóta), hogy csak na! :) Egyébként most hallottam először, de megkell mondjam ezentúl mászkálni fogok a koncerjeikre!
Az Ossianban kissé csalódtam, nyugodtan kövezzetek meg, de nekem nem jön be az Ossian duplázóval, ez nem az ő műfajuk. Kiskoromban apukán nem ilyen Ossiant hallgattatott velem:(
E közben elballagtam a kisszínpadra és néztem egy kis Trrr...-t is, fantasztikus volt, tetsződik nekem a zenéjük!!! ;) (NAGYMEGYERRE IS TRRR-t!!)
Cool Head Clan meg már itt fog meghalni Szlovákiában, erre csak annyit, hogy inkább megettem 4 darab jéghideg zsíros cigánypecsenyét (savanyúsággal), minthogy végignézzem ahogy Kossuth Lajos azt üzeni...amit na! :D
Ezután nem tudtam volna nyugodtan aludni és inkább a kiürült térségben kiültünk egyetlen nővérkémmel Marikával nézni a Faktorial-X-et és nem jut eszembe az utolsó zenekar neve...na de aztot! :D Mint zárózenekarok nekem nyújtottak egy kis relaxációs élményt a sok XXL-es állat után :P
Alig múlt 4 óra mikor befeküdtünk a sátrunkba és 6-ig aludtunk, majd fogtam a cókmókomat és kisiettem a hazavezető buszomhoz! Már vártak itthon engem, és jót aludtam!
Ezek voltak tehát Dexike kalandjai :)
(Tudom kicsit hosszú lett, ezért ne haragudjatok!)

Utolsó frissítés: 2006. június 26. hétfő, 14:15

Találatok: 3144

V. Taksonyi Zenésztalákozó

Buli érdekes hangosítássalA talákozó szombaton 20.00 óra körül kezdődhetett, de mi már odamentünk hétre. Kisebb megbeszélés után, eldőlt a zenekarok sorrendje is, és máris a színpadra lépett az első zenekar a Pijamas Bananas. Valahogy nem tudták kihangosítani Roli gitárját, de ennek ellenére a hangosító azt mondta, hogy nem baj játszatok...Szóval az első szám gitár nélkül szólt, de később ezt kijavították. Közben megtudtam, hogy minden zenekarnak 45 perc ideje van a színpadon, vagyis nem 45 percet játszhatnak hanem annyit lehetnek fönt(ez akkor is érvényes volt ha kimaradt az áram, vagy hasonló technikai hiba történt...) Rég nem hallottam Roliékat de meg kell hagyni fejlődtek. Utánnuk a SKAfander zenekar következett. A kezdet elég érdekes volt, mivel jó 10 percig nem volt áram...és addig csak álltunk a színpadon, sőt még az egyik hangosító meg is jegyezte, hogy miért nem hangolunk addig...Mondom neki, hisz nincs áram, hova szúrjam a hangolót a se...be? De azért megérkezett az áram is később és elkezdünk jáccani, mikor eccer csak a színpadon elnémult minden...Azt hittük kiesett az áram megint, de nem...csak a monitorok nem szóltak, és ez így volt produkciónk végéig...Egyszer szóltak a monitorok másszor nem, vagy esetleg sípoltak, vagy néha recsegtek is...Mikor szóltunk, hogy azért csináljanak vele vmit, csak azt a választ kaptuk, hogy nem lehet semmit,mert nincs elég áram...ezen kicsit elcsodálkoztam, mert hát aki hangosít annak kéne tudnia, h mennyi áramra van szüksége, nem? A végén mikor a tömeg visszázott nem engettek már játszani, de még mi jól jártunk mert eljátszhattunk 10 számot, ezt nem mondhatták el a Krakatit, és Why Not zenekarok, Krakatitnak kb 6-7 számot engettek meg, és ha jól tudom a Why Not-nak csak 4-et...Szóval egész érdekes volt... Ezután a színpadra lépett a Fart ha jól tudom, ekkor már nem voltam jelen minden számon, mert hátul segítettem ellenőrizni a jegyeket, vagy vmi ilyesmi:D De mikor a színpadnál voltam akkor a Farton egész jó buli volt. Követlkezett az ANTIPETI, nagyon jók voltak, igen tetszik nekem, hogy egyik számból átlépnek a másikba , majd vissza, ez a jó zenélés, azt csinálnak amit akarnak:) és jó laza az egész, az utolsó számon több embert felhívtak a színpadra énekelni, többek közt engem is, de én inkább nem mentem fel, mivel az így is instabil felszerelés a hangomtól biztos zárlatot kapott volna... Következett a Dogma, engem ez a zenei stílus, hogy is mondjam nem fog meg...de ennek ellenére sokan buliztak, ha jól láttam. De vhogy rájuk már nem fizetett a limit...ezután a Treff lépett színpadra, hát ők is többet játszottak, mint a limit, és amit nem értettem, tartottak egy 2 órás szünetet, amikor csak rádióból szólt, vmi zene, és a legjobb, hogy két óra után már szólt nekik Kornél, hogy játszhatnának már, mert már azért kezd világosodni, és elvinnénk a dobokat, mire nem tudom mért de nem játszottak...vagyis két órát fölöslegbe vártunk, amikor is nyugottan játszhattak volna még a zenekarok, és nem kellett volna pár szám után lekergetni őket a színpadról...Végül is úgy fél 5 körül elpakoltuk a dobokat átvittük a próbaterembe, és ezután egy pick up hátsó tető nélküli részén hazautaztam Galántára, ez volt az egészben a legnagyobb buli:D

Utolsó frissítés: 2006. június 26. hétfő, 14:11

Találatok: 3088

Kommen Sie, Gehen Sie, avagy itt jártak a német "kollégák"

Skafander és Why Not? koncert az M-KlubbanEz az úgymond fellépés a Skafander és Why Not? zenekaroké volt, akiket arra merészeltek \"kötelezni\", hogy lépjenek fel a galántai kultúrházban... ;)

Nah... ma történt... egy verőfényes reggellel kezdödött a suliban... Beléptünk az osztályba, a fritzek már ott voltak és töchte-möchtéztek... Akkor tudatosult bennem igazán, hogy ez a mai koncert nem lesz vmi jó (enyhe kifejezés)...
Feke és én lefeküdtünk aludni az osztály egyik sarkába. Arra ébredtünk fel, hogy a bőgősünk, joozsa is csatlakozni szeretne... Ekkor fogant meg bennünk a gondolat, hogy a minapunk... bocs, MiNapunk nyomdokaiba lépve megírjuk életünk legszarabb beszámolóját, dehá\' egyszer élünk alapon miért ne? Hehe! Why Not?... oder... Warum Nicht? :D
A cserediákok többsége csaj volt, de 2 srác is akadt. Azokról már messziről virított a csak 50 Centet hallgatok szindróma, de végül normálisak voltak.
Fél tizenkettőre ott kellett lennünk a kultúrházban. Megérkeztünk, készülődtünk, elkészültünk.
A SKAfander lépett fel előttünk, futur nem volt hajlandó kommunikálni velük. Jól tette. A SKAfander produkciója nagyon tetszett, aztán mi következtünk...
Sanya (aki mellesleg Drake helyett játszott) felpakolt a színpadra (sign: Groove Machine). Az úgy elfoglalta a színpad felét.
A melegröl még nem is beszéltem. D(?)urva meleg volt! Folyt rólunk a veríték (Leslieről a legjobban), de megérte, mert az egyik rapper csávesz előjött a \"nézőtérről\" és az \"ár jú gonö bí máj görl\"-re elkezdett táncolni... Az tetszett, érdekes volt!
A koncert végén mindenki unott képpel jött ki a tett színhelyéröl, szóval megszívtuk!
A spanyol, svéd és román cserediákok sokkal szimpibbek lehettek, mert tőlünk nem kértek autogrammot. :(
Szal... MiNapunk! RESPECT!!!

Utolsó frissítés: 2006. június 22. csütörtök, 00:30

Találatok: 2898