Zene.sk

Switch to desktop Register Login

Címlap

3. Felvidéki Magyar Sziget, Kamocsa (2006. május 26-27.)

Tömören, csak a főbb mozzanatok.
Szubjektív véleményem tükre:

Azt írom, ami velem történt, és ahogy én láttam, tehát nem biztos, hogy mindenki így élte meg :)

Péntek van, ujjongtunk, nincs tovább… ja nem, rossz helyről másoltam.
Péntek:
12:03 megjött értem Béla.
12:05 felfogtam, hogy nemsokára indulunk
12:06 elkezdtem pakolni, vasalás, keresés, rájövés sok minden nincs meglevés
12:20 elindulás, állomás keresés-találás, mert bmv-vel menés.
12:30 vonatérkezés, felszállás, indulás
12:31 kiderülés otthon mit hagyás…
13:00 Érsekúrvájba érkezés.
13:03 élelmiszer-üzletláncba bemenés, nehezen döntés, valamit vevés
13:15 úgy tudás busz 14:20kor indulás
13:20 kiderülés más is menni sziget felé
13:20 új arcok megismerés
13:20 meg nem erősített információ: 13:40kor is menni busz
13:20 kiderülés mégsem menni olyankor busz
13:20 esetleg mégis menni
13:20 mi van, azt hiszed még valami fért ebbe a nyavalyás percbe?
13:35 megerősítés: buszmenés
13:40 felszállás, indulás, a helyed buszon átadás
14:07 megérkezés, kempingkeresés
14:15 megtalálás
14:16 karszalag megszerzés
14:17 meleg fogadtatás… sátorhelyválasztás
14:20 alkoholbontás (innentől nem tudok pontos időadatokkal szolgálni)
Helyszínszemle, színpadmegvizsga, sárgadobás, stb.

Itt kezdd olvasni:
Az előre tervezett időpontokat írom, mert a reálisakat nem jegyeztem
16:00 - ARENAR (Léva): tekintettel, hogy tagja vagyok a 15:30-kor alakult fanklubjuknak, csak jót tudok írni. Igazi szívdobogtató muzsikát játszanak. Az Igyunk pajtás nagy sláger lesz, de a \"fújhat a szél és eshet a hó, motorosnak lenni jó\" tartalmú dal is sokak kedvese lesz, s nem csak a motorosokra gondolok, hisz én is szeretem (egy fan már csak ilyen). De leginkább a kétkerekesek dala ez, mert tudjuk, hogy esőben nem a legjobb gépre ülni, s ha havazik, akkor nem esik…
17:00 - CALIFORNIA (Párkány): már a 3. sátrat állítom. Otthon senki sem gyakorol ilyet? Elmertek úgy jönni, hogy nem tudjátok, hogy an kell összerakni? Mi lett volna, ha egyedül vagytok a buliba? Hol alszotok olyankor? Ami meg a zenekart illeti, hát zeneileg nem a stílusom, viszont tehetségesek, elég jó a marketingjük, saját bulik, stb.
18:00 - PHOENEX (Csallóközcsütörtök): no őket most hallottam először, mármint játszani, mert a nevüket már ismertem. Jó az énekhang. A szöveget valahogy nem követtem. Úgy igazából nem fogott meg. Valahogy egyszínűnek tűnt.
19:00: RÓMEÓ VÉRZIK (Somorja): Itt már a színpad előtt is voltak nem csak a színpadon :) Ez volt az első RV koncertem. Sokáig csak a Kettőre indulunk album volt meg, és azt szerettem meg. Más dalokat nem is nagyon ismerek tőlük. A koncertjük színes volt, nemhiába voltak nagyobb betűkkel a plakáton… Persze ismerek olyanokat is akik eközben a sátrukban józanodtak, de nem mondok neveket, ugye Béla.
20:20 - ISTVÁN A KIRÁLY: tartalmas, kulturális, érdekes. Kisebb hibákkal, bakikkal, áramszünettel, olyan igazi baráti hangulatkeltő. Majdnem elsírtam magam. Privát megjegyzés: Boldog születésnapot Kalapács József (44)!!!
21:30 - P.MOBIL: ezeknek is van pár igen jó daluk. Meg otthon is gyakran szól. Az eső sem tudta elvenni az emberek kedvét, hogy ott totyogjanak a sárban ázva-fázva. Nem is akarom tovább ragozni. Kitoltuk a kisbuszt a színpad mögötti sárból
23:00 - COOL HEAD CLAN: kellemesen meglepődtem. Épp a színpadon nyomtam a rizsát Dzsónak, mikor azon veszem észre Cool Head Norbit, hogy nem sikerül üzembe helyeznie a gitármotyót, többször is megemlítve az „add kölcsön valakinek a cuccodat” szókapcsolatot. Még jó, hogy velem volt a csavarhúzóm, úgyhogy megmenekült a koncert :) de tényleg, komolyan, én mentettem meg. Itt már volt vagy 2 órás csúszás a programban, de nem miattam, én kb. 8 perc 24 másodperc (ez kerekített érték) alatt megszereltem az efektet. Annak ellenére, hogy már mindegy volt, vagyis mind egy (1 óra 11 perc) sokan voltak még talpon a színpad előtti sárban. Persze meglehet, hogy csak azért mert megkötött az iszap, vagy mert a sátor meg a sár között nincs nagy különbség és eltévesztették (nem a sátorba mentek aludni, hanem a sárban, de ezt azt hiszem már túlmagyaráztam, aki ezek után sem érti, vegyen palackozott oxigént- Kínában már azt is árulnak). Vasárnapra meg még inkább csökkent a különbség a sár és a sátor között… Jó koncert volt. A CHC nagyon tetszet nekem, meg a többieknek is. Szerintem Csak Norrisznak is tetszett volna, bár ő 20 perc alatt néz meg egy 60 perces koncertet, de épp hangyákat gyújtogatott nagyítóval valahol a sötétben… Viszont nem lehetett messze, mert érezni lehetett az esőn, hogy Csak Norriszos… Kitoltuk a kisbuszt a színpad mögötti sárból
00:00 - CONNEKTOR (Kisújfalu): itt is fannak számítok. Próbáltam kibírni a küzdőtéren, de a hideg legyőzött. Az első dal felcsendültére már fedett részre vonultam, majd néhány dal után a sátramba. Végül is a kedvenc dalaim, pl. keresztes vitéz ringattak álomba…
…ez a rész túl intim, hogy megosszam veletek…
Ébredezni kezdek. Kialudva nézem az órám, hogy véletlenül nem e maradtam le a szombat esti koncertekről, de meglepetésemre, csak hajnali 5 óra. E információ birtokába hirtelen rájövök, hogy nem is vagyok kialudva, sokan viszont igen. Egyenes adásban hallgatom a reggeli híreket a szomszéd sátrakból. 8 körül lépek ki a hállózsákomból. Reggeli torna, mosakodás, sátorszemle (0 pont), zászlófelvonás reggeli,..
Tizenhárom perc múlva dél és 2 perc (gy.k. 11:49): gulyásleves híg a leve, ettől lesz a gatyád tele = ebédelek
Egy kis délutáni pihenő. Közben vetítés az elmúlt fesztiválokról, meg népzene:
Pengő zenekar érdekes néptánc elemeket csalt ki egyesekből. Voltak akik a zenén buliztak, voltak akik a táncolók egyesekén…
14:30 - SASSZEMVACKA (?): ilyen nevet, józanon nem tudom kimondani :) de zeneileg sajnos nem győztek meg, nagyon nem. De ismétlem: ez az én szubjektív véleményem, és én nem értek a zenéhez. Én csak azt tudom, hogy tetszet vagy nem tetszett…
15:30 - KERECSEN (Komárom): tőluk sokkal többet vártam. Nem voltak kimondottan rosszak, sőt volt néhány érdekes gitárütem, de talán a hozzájuk fűzött elvárásaim miatt szintén nem szőrszálmerevítő. Elragadtatásról szó sem lehet.
Közben: szlovák szélsőséges aktivisták jöttek tiszteletüket tenni a rendezvényre. Köszönjük, hogy gondoltak ránk. A magyarizadunaj kifejezésre viszont reagálnunk kellett. Erik intelligensen el is magyarázta nekik, hogy az ott a Vág folyó… majd a kb. 50 főnyi vendégsereg elvonult a buszba térképért és tekintettel igazunkra, elhagyták a terepet. Sajnálatos mi alapján ítélkezünk.
17:30 - AYERS ROCK (Zselíz): Így képzelek el egy jó koncertet. Privát megjegyzés: Patrik örülök, hogy kiderült honnan ismerjük egymást :) Ayers forever… és nem csak zeneileg, hanem a színpad emberei is és a mi még fontosabb, emberileg is ott vannak. Ha példaképeket keresnék, akkor a Pista az. Ezért is arathattak akkora közönségsikert. Szerintem meg pont ő volt, aki a legtöbb áldozatot hozta a rendezvény érdekében. A nagykéri bulikat is ő indította be. Tömeg megmaradás törvénye: többet adsz, mint kapsz, s még sem fogysz el! No ezt még Chuck Norris sem tudja.
Műsorváltozás:
20:45  helyett 19:00 - KALAPÁCS: egyre több az ember. A régi gép dalokat meg úgy tűnik, hogy mindenki ismeri. Jó kis pogót nyomtunk. Privát üzenet: üdv azoknak a csajoknak, akik hátulról szórakoztattak, remélem ti is élveztétek, máskor majd kisebb tömegben csináljuk, jó?…
20:45 - KÁRPÁTIA: ezt a részt a sátorban töltöttem, itt szeretném megköszönni Ildi és Menson társaságát. A Kárpátia végére kiballagtam és meghallgattam egy kis népbuzdító szöveget. Jobboldali merülés. Furcsa szájízű volt, de nem akarom részletezni, a lényeg, hogy nem ezért a részért mentem, én picit másképp fogom fel. Viszont megismertem néhány vármegyés tagot és jót is beszéltünk.
22:15 - BEATRICE: az eső miatt csak a koncert kis részét töltöttem a tömegben, ami ekkorra már igen nagyra duzzadt, mondhatni megtelt a nézőtér. Feró hozta, amit szokott: alkoholos, poénos cenzúrázatlan jópofáskodást. Én jobban örültem Valinak.
00:00 - BLUES COMPANY: kb. 1 órás késés halmozódott fel, meg esett is rendesen, viszont a rocker az rocker… a zenekart meg gondolom, nem kell bemutatnom.
…esőben játszunk, de nem hagyjuk ott a játszóteret…imádjuk csinálni…
Lassan aludni tértem.
…ez itt megint túl intim ahhoz, hogy leírjam…
Vasárnap reggel tűnni kezdtek a sátrak. A reggeli hírekben olyat lehetett hallani, hogy :
Te is keféltél ebben a sátorban, akkor segíts szétszedni…
a félig lebontott sátor előtt a meg-megeredő esőben: ba+ elázik mindenem, nincs egy cigid?
A reggeli kabaré műsor után pakolás, sárban való sátorfelismerés, hazaindulás. Privát üzenet: köszönet Ildi faterjának a fuvarért!
Innen már ne olvasd
10:30 Érsekújvár, vonatállomás
10:31 Érsekújvár, vonatállomás
10:32 még mindig Érsekújvár, vonatállomás
11:20 és még mindig Érsekújvár, vonatállomás
11:39 még mindig
11:58 még mindig Érsekújvár
12:07 bizony, vonatállomás
12:40 szerinted? Az!
12:59 vonatállomás, de már nem sokáig
13:30 vagyis most is vonatállomás, de már Nagykér, hurrá

Külön üdvözlöm azt a 816 embert, akivel ez alkalomból ismerkedtem össze, bocs, ha nem emléxem majd a nevetekre, vagy egyéb más dolgokra, ez velem elő szokott fordulni. Tudom, van hogy nem tudok megjegyezni egyszerre ennyi nevet. Még bocsesz azoknak is, akik felismertek és nekem is fel kellett volna, de mégsem… Kösz mindenkinek, aki eljött. Ami fájt, hogy Ilcsától nem kaptam puszit :( de lehet, hogy jobb ez így, meg kaptam másoktól, köszönöm, köszönöm, köszönöm. Jól éreztem magam.

Hála nektek: Béla, Arenar, Ildi, Dexter, Zoli, Timi, Menson, Norbi, Tomi, Vali, Ákos, Patrik, Steve, Laci, majd ha összeírtam a 2428-as névsort, akkor kiegészítem. Most már megyek aludni.