Zene.sk

Switch to desktop Register Login

Címlap

Tömeg a pubban

Live Mirror és História a Big Man Pubban (Nagymegyer, 2007. február 2.)
Mikor megláttam a hírt, hogy a Live Mirror és a História zenekar látogat el Megyerre, reménykedtem, hogy semmi nem jön közbe, és ott lehetek. A Live Mirror koncertjéből Bősön csak egy nyúlfarknyit láttam, a végét, de az nagyon tetszett, úgyhogy kíváncsi voltam, mit produkálnak Megyeren. A História zenekart viszont még nem hallottam, tehát csak nőtt az érdeklődésem. Este 8 körül meg is érkeztünk a pubba, hiszen nem tudhattuk, mennyien lesznek, de gondoltuk, hogy a két zenekar vonzani fogja az embereket. Akkor még találtunk üres asztalt, de lassan megjöttek a zenészek, és akik ezután pottyantak be, azok megelégedhettek a pultnál való állással, vagy aki nem volt annyira kitartó és türelmes, az egyszerűen hazament (\"nyunnyók\"). Ha jól emlékszem, egész pontosan kezdett a Live Mirror és végre átadhattuk magunkat a zenei élvezetnek. Bevallom, nekem nagyon tetszett. Instrumentális blokkal kezdtek, majd meglepetésként az új énekesnőt is megismertük. Őszintén szólva, először furcsa volt, szinte egész más lett a zenekar számomra, ahogy egy női hang is belekeveredett a zenei áradatba. Bár szerintem a számokban jobban kihasználhatták volna az énekesnő zenei adottságait, kicsit monoton volt számomra, hogy szinte ugyanazon a szűk hangterjedelmen belül énekelt állandóan, pedig a végén kiderült, hogy sokkal több van benne. Visszatérve az instrumentális blokkra: hozzám közelebb állt ez a rész. Nem tehetek róla, de ilyen zenekaroknál én mindig keresem a hasonlóságokat, a kis „elcsenéseket” másoktól (rossz szokás), de ebben az esetben egyszerűen nem találtam, pedig ez elég ritka. Egész egyedi hangzásvilágot nyújtottak a zenészek, szerintem régen volt ekkora sikere egy zenekarnak a Big Man Pubban, úgyhogy a visszatapsolás után nagy örömömre még kaptunk pár instrumentális számot ráadásként.
Következett ugye a rakodás, majd a História. Ekkor már megvolt az alaphangulat, sőt ekkor az emberek már táncoltak, köztük voltunk néha mi is. Talán a megyeri közönséghez közelebb állt ez a stílus, inkább a blueshoz és a rock \'n\' rollhoz vannak hozzászokva a pubban. Ízelítőt kaptunk a készülő albumról is. Nagy sikere volt a bizonyos „kínai” dalnak, amit kétszer is meghallgathattunk, ráadásként a Live Mirror énekesnőjével kiegészítve!
Szerintem egy egész jó bulinak voltunk szem- és fültanúi. A közönség \"jól teljesített\", a zenészekről nem is beszélve. Ja, és egyel biztosan növekedett a Live Mirror rajongók száma.