Zene.sk

Switch to desktop Register Login

36. Expired Passport Music Club

2012. szeptember 26-án, szerdán, 19:00 órai kezdettel újra a régi helyszínen, tehát a pozsonyi Csemadok nagytermében (Május 1. tér 8.) kerül sor a 36. Expired Passport Music Clubra a JAIK és az Expired Passport Music polgári társulás szervezésében.

df


Ezúttal egy igazán különleges pécsi formáció, a magyar népzenei elemeket is felhasználó, s az industrial/gothic/folk/metal jelzőkkel körülírható, de igazából teljesen sajátságos jegyekkel rendelkező Virrasztók zenekar lesz a vendégünk. A zenekar története akkor
kezdődött, amikor "Scrofa, a halottidéző úgy érezte, szükség van az elhunytak búcsúztatásához, a lelkekről való gondoskodáshoz avatott társakra. Felkereste a különleges képességekkel bíró halottlátót, Szkrobeket, és a legendás halottkísérőt, Tomusint, hogy közösen megalakítsák a Virrasztók társaságát. Hármuk ereje, különféle képességeik összeadódtak, így lehetővé vált, hogy megidézzék, láthatóvá tegyék, közénk, majd nyugvóhelyükre kísérjék a bolyongó lelkeket. Meggyújtották a virrasztás gyertyáit, melyeknek imbolygó lángjainál kiderült, kóbor árnyak sokasága vesz körül bennünket. Hőseink munkához láttak, és elkezdték közös virrasztásaik sorát, amelyhez ősi dallamokat, archaikus szövegeket kerestek, elegyítették mai mondatokkal, zenei elemekkel és ritmusokkal. A korszerű, mégis múltba révülő megszólaláshoz szakavatott siratókat kértek fel segítségül. És lassan összeállt a kép... a hang... a szó... a dal..."

A klubesten a szokáshoz híven büfé üzemel. Mindenkit sok szeretettel várunk!

Linkek:
http://www.facebook.com/virrasztok
http://www.myspace.com/virrasztok
http://www.youtube.com/user/Virrasztok